Nevel Hamelech
The King’s Harp

"And I heard a voice from heaven
like the sound of many waters and
like the sound of loud thunder;
the voice I heard was like the sound
of harpers playing on their harps."
Revelation 14:2

3000 jaar geleden wisten de bedienden van Koning Saul dat de klanken van de harp een helend effect op de mensen kon hebben. Ze hadden niet de wetenschappelijke kennis van het hoe en waarom, maar ze wisten dat er iets zeer diepgaand gebeurde wanneer de harp werd gespeeld en zo zochten ze de beste harpist van het land om hun zieke koning te helpen zijn pijnen te verzachten en hem zo momenten van vrede en rust te geven.

3000 jaar later, in onze generatie, hebben recente medische onderzoeken, studies en testen het hoe en waarom van de helende effecten van de klanken van de harp aangetoond. Onderzoeken gedaan in ziekenhuizen en herstellingsoorden, palliatief en na operaties zijn indrukwekkend.

Volgens recente studie zou helende harpmuziek het immuniteitssysteem verbeteren, de bloeddruk doen stabiliseren en vooral de nodige ontspanning en rust brengen……….
Enkel al het kijken naar dit machtige instrument geeft ons een gevoel van bewondering en rust. Vele mensen denken aan engelen als ze een harp zien en beschrijven zijn klank dan ook als hemels
.
Naast de Keltische Harp beschikken we nu ook over een Rêverie harpje. Dit is een instrument met een zeer mooie, warme en bijna hemelse klank, die iedereen die het hoort blij verwonderd doet luisteren en genieten. Het harpje wordt gebruikt als begeleiding bij mantra's. Het is zeer eenvoudig te bespelen gezien het pentatonisch gestemd is.
Het creatieve idee komt van de Australiër Peter Roberts en werd ontworpen als therapeutisch harpje bij pasgeboren baby's, na operaties, bij herstellenden en op de palliatieve care unit. Ook bij ouderlingen in rusthuizen. De mensen genieten ervan en dromen weg bij de 'dromerige' klanken. Peter Roberts werkt al vele jaren met zijn harp in ziekenhuizen en het was zijn droom dat mensen zelf ook iets konden doen. Op zijn site zie je dan ook hoe mensen veranderen, blij verwonderd dat ze, niettegenstaande hun ziekte, toch nog de kracht hebben
om zo'n mooie klanken te produceren. Heb het geluk gehad om Peter Roberts te mogen ontmoeten en ik kan alleen maar bevestigen dat hij een zeer innemend man is met een Groot Hart.
Heb je interesse ga dan maar gerust eens kijken op zijn website (Roberts Music)
Intro      Travelling the Sound Current     De Gong     Crystal Bowls      Nevel Hamelech