Sacred Sound as the never ending stillness of the Universe


De immense stilte van klank doet de Ziel trillen. Door jezelf af te stemmen op deze onhoorbare klank ontdek je een wonderbaarlijke wereld.
Een wereld waar geen wind is, geen briesje, geen zuchtje, geen gefluister, enkel de stilte van klank.
Een wereld waar geen gepraat is, geen gelach, geen geschater, geen geroep,  neen... enkel de stilte van klank.
Door onze aandacht op het fysieke / materiŽle te richten hebben we ons afgesloten voor deze unieke stilte.
Er is een weg terug; een weg die voor ieder van ons voor ons ligt.
Laat ons terug afstemmen op deze eeuwigdurende stilte van klank zodat we terug worden wie we Zijn.
Zelfverwerkelijking!Wanneer de harmonie tussen onszelf en onze buitenwereld wegvalt, wanneer we nerveus, angstig en ongelukkig zijn worden onze eigen klanken dissonant en voelen we ons niet goed. In het oude Griekenland werden medicijnen gebruikt om het lichaam goed gestemd te houden. Zowel mentale als fysieke ziektes werden als muzikale inconsistenties gezien. Hippocrates, de vader van de Westerse geneeskunde nam zijn patiŽnten mee naar de tempel van Asclepius. Daar werd muziek gebruikt om de natuurlijke harmonie van het lichaam te herstellen (vergelijk dit eens met onze ziekenhuizen waar schadelijke en gevaarlijke klanken alomtegenwoordig zijn).
Klankyoga neutraliseert geluidspollutie, het helpt ons om de natuurlijke harmonie van ons lichaam te herstellen en te behouden. Het is een spirituele praktijk die ons toont hoe met alle klank in ons leven te werken. Hoe goede en slechte klanken te leren onderscheiden en ons in staat te stellen er een harmonieus geheel van te maken. Het balanceren van deze innerlijke en uiterlijke impulsen, emoties en gedachten vraagt om een praktijk die we kunnen toepassen zonder de wereld te moeten opgeven. Klankyoga, die een oude, goed geteste discipline is, kan deze praktijk zijn.
Klankyoga wordt hier in het westen vooral gezien als toegewijd chanten of het zingen van kirtans. Alhoewel deze het hart snel raken is het slechts ťťn van de vier richtingen van mystieke klank. Indien de wereld enkel liefde zou zijn zou devotioneel zingen voldoende zijn voor onze sonische spiritualiteit. Dit is jammer genoeg niet het geval. Onze klankpraktijk beperken tot het chanten van kirtans alleen geeft ons te weinig uitrusting in deze turbulente tijden. Door middel van een veelvoudig, gevarieerd, geÔntegreerd sonisch mysticisme kunnen we kracht, vreugde, afsteming en devotie ontdekken.Ayurveda
Intro      Travelling the Sound Current     De Gong     Crystal Bowls      Nevel Hamelech